16 juli Donderdag Ying haar kindertehuis - Reisverslag uit Yibin, China van Mei Yi Jong - WaarBenJij.nu 16 juli Donderdag Ying haar kindertehuis - Reisverslag uit Yibin, China van Mei Yi Jong - WaarBenJij.nu

16 juli Donderdag Ying haar kindertehuis

Door: Mei yi

Blijf op de hoogte en volg Mei Yi

16 Juli 2009 | China, Yibin

Vandaag ongeveer 7 uur op. Ontbijten, en toen om half 9 stonden de buschauffeur en Alice op ons te wachten om naar Ying's kindertehuis te gaan. Eerst kwamen we aan bij een bejaardentehuis. Ze dachten dat dat het kindertehuis was. Daarna kwamen we aan bij een markt. En achter die markt zat het kindertehuis. Voor het kindertehuis stond ook een soort huisje. Daarin zat een oude man en oude vrouw in. Die herkende Ying's naam. We mochten daarna het kindertehuis bezoeken. En we gingen eerst aan een tafel zitten. Toen kreeg Ying een armbandje. In een soort zaal waren allemaal kleine baby's. Ook gehandicapten kinderen. En ook kinderen met een schisis net als Gui mei. Daarna gingen we met de vezorgster van Ying in een restaurant eten. Het was best wel lekker. Toen we klaar waren gingen we naar Ying's vindplaats. Het was een begin van de straat. We gingen naar het hotel. En toen gingen we WEER naar KFC. Want we weten echt niet waar we anders moeten eten. Hier spreken ze geen woord engels. Nou GEEN woord is overdreven. Maar hier staat wel ALLES in het chinees. ECHT ALLES. Maar ja waar was ik gebleven o ja het was wel lekker. O en op de heen weg kregen Gui mei, Xian en ik ook nog een ballon. Die brachten we nog snel naar het hotel voordat we gingen eten. We zijn ook nog langs een soort markt geweest. Daar hadden ze kleine schildpadden iets groter en net zo groot als die ik thuis heb. O en een paar hamsters. Toen in het hotel was er op tv iets heel grappigs soort van zeskamp alleen met water en de hele tijd vallen. Straks ga ik met mijn zusje Xian douche. We hebben hier elke keer fruit aan de deur. En Ying en ik zijn in een eigen kamer. Maar hier zijn we s'avonds bij Annette, Joost, Xian en Gui mei. Maar bij Ying en mij gaan ze gewoon naar binnen om de vruchtjes neer te leggen. Gister hadden ze een roos blaadjes in de wc gestopt en vandaag weer. En een gewone roos op het bed gelegd. ALLEEN BIJ YING EN MIJ. Nu heb ik toch echt wel genoeg verteld. Dus ik ga er mee stoppen. BYE.

• 16 Juli 2009 - 17:21

Tante Marja:

Hoi Mei Yi

Wat een lang verhaal heb jij vandaag geschreven.
    Ik vind het erg knap van je. Wat een lange dag zeg met veel indrukken.
    Het is maar goed dat Ome Sander de schildpadden niet heeft gezien,dan zou hij er zeker een meegenomen hebben.Het zal wel lekker ruiken bij jullie in het toilet met de rozenblaadjes.
    Geniet maar lekker onder de douche met Xian.
    Doe Xian en Gui Mei maar de groetjes van ons en geef iedereen maar een dikke knuffel van ons.
    Ik ben benieuwd naar je volgende verhaal.

Dag lieverd groetjes Tante Marja

• 16 Juli 2009 - 19:32

Opa En Oma:

MeiYi, wat een mooi verhaal jullie hebben op deze dag heel veel beleefd en heel veel gezien.Het moet wel indruk op je gemaakt hebben, in het bezoek aan het kindertehuis van Ying.Ook de laatste foto was heel mooi.Doe ze allemaal de groeten een dikke kus van ons aan jullie allen Wij zien weer uit naar het vogende reisverslag slaapse lekker.

• 18 Juli 2009 - 12:42

Gerard En Marian:

hoi mei yi hier de groetjes van gerard en marian kevin daphne en nadia plus mees erg leuk om je verslag te lezen we wensen jullie nog een prettige vakantie en de groeten aan iedereen