Terugreis - Reisverslag uit Beijing, China van Mei Yi Jong - WaarBenJij.nu Terugreis - Reisverslag uit Beijing, China van Mei Yi Jong - WaarBenJij.nu

Terugreis

Blijf op de hoogte en volg Mei Yi

14 Augustus 2012 | China, Beijing

Vroeg op, want we gingen weer terug naar Nederland. Na het ontbijt gingen we naar de luchthaven, het was een uurtje rijden. We gingen meteen naar de paspoortcontrole, douane enzo.. Tussendoor gingen we nog even koffie halen bij de "Starbucks Coffee". Ying en ik kregen een caramel koffie, mijn moeder een mokka koffie en mijn vader een gewone koffie. Xian had nog een soort ijskoffie en Gui Mei heeft ergens anders nog een flesje frisdrank gekocht. Toen gingen we weer verder. Toen we eenmaal in het vliegtuig zaten was het "maar" 8 uurtjes naar Moskou, we vlogen met aeroflot en alweer... Geen lekker eten. Niemand had gegeten, dus op de luchthaven van Moskou kochten we een doosje kipnuggets. (Ik was erg misselijk van de eerste vlucht geworden, dus had ik niet zo'n zin in de tweede vlucht, maar... Ik had natuurlijk weinig keus). Daarna gingen we naar het vliegtuig, nu was het maar 3 en een half uur vliegen en we vlogen nu met de KLM. Toen we aankwamen op Schiphol voelde ik me al wel een stuk beter. Toen gingen we de koffers ophalen, maar na een lange tijd wachten, kwamen onze koffers niet. Mijn moeder ging het vragen en het bleek dat de koffers nog in Moskou waren. Net zoals 3 jaar terug, toen waren de koffers nog in Helsinki achtergebleven. De volgende dag zouden we de koffers thuis gebracht krijgen. Opa en Oma, Christina, Sarah en Annick stonden ons op te wachten. Mijn vader trakteerde op Vlaamse friet met een klodder mayonaise, nergens in China hadden ze mayonaise, zelfs bij de Mac Donalds hadden ze geen frietsaus. Daarna gingen we met de bus terug, opa en oma moesten dezelfde kant uit, dus gingen we samen terug. We namen afscheid van Christina, Sarah en Annick, want die gingen met een andere bus. We waren allemaal ontzettend moe, want voor ons voelde het aan als half 5 's ochtends, ik heb nog wel een uurtje in het vliegtuig en in de bus geslapen. 's Ochtends gingen we eerst even naar de vomar om een broodje te halen. Daarna gingen we onze Max ophalen, die we heel erg gemist hebben. Tussen de middag kwamen de koffers aan, 1 voordeel: gisteren hoefde je ze niet te tillen en nu word het voor je deur gebracht. De rest van de dag hebben we een beetje de koffers uitgepakt en zijn we nog langs de langenieuwstraat geweest, in 3 weken is er een nieuwe winkel gekomen "Choco Frutti". Daar verkopen ze fruit met chocoladesaus, binnenkort word de winkel geopend. 's Avonds hebben we lekkere bietjes gegeten, dit is ook iets wat we lang niet meer gegeten hebben en stiekem een beetje miste.

Ik vond het erg leuk dat jullie mijn verslagen bijhielden en fanatiek reacties plaatsten.

• 14 Augustus 2012 - 23:12

Evelien Groeneweg:

Hoi,

Fijn dat jullie weer heelhuids zijn thuisgekomen en dat alles toch nog is gelukt met de koffers.
    Liefs je nicht evelien

• 15 Augustus 2012 - 00:47

Lia (fam. Kramer):

Hallo Mei Yi,

Gelukkig zijn jullie weer veilig thuis aangekomen, zij het dan zonder koffers. Wat een service, dat ze die koffers helemaal aan huis brengen de volgende dag. Je zou bijna wensen dat dit standaard gebeurde.
    Wat jou misselijkheid betreft tijdens 't vliegen, neem jij dan geen pilletje tegen reisziekte in voordat je in 't vliegtuig stapt?
    Nogmaals bedankt voor je leuke reisverhalen en geniet maar weer lekker van de Hollandse pot.

Groetjes

• 15 Augustus 2012 - 08:22

Chrisje:

Hoi Mei Yi,

Ik vond het heel leuk om jullie op te halen van Schiphol. Al moesten we door die koffers wel erg lang wachten...Maar ze zijn inmiddels bij jullie thuis en jullie kunnen weer genieten van de Hollands maaltijden.
    Groetjes aan iedereen.
    Gr. Christina

• 16 Augustus 2012 - 09:48

Sanne:

hoi

leuk verslag. hihi gui mei op die foto :P

doei !!!

Ps. dit is niet zon grote reactie